Ofte glemte områder under vask

Ofte glemte områder under vask

Vi i Flyttevask Sentralen Oslo vasker ca 1000 hjem i året og vi møter alle slags hus. Hus som skriker om å bli vasket og noen glade hjem som tydeligvis kommer til å savne sine eiere. Under vår profesjonell vask legger vi fort merke til hvilke områder i huset har vært ofte glemt å bli vasket. Derfor tenkte vi å lage en liten oversikt over hvilke områder som vi bruker flere ganger om dagen men glemmer ofte å vaske.

1. Dørhåndtak

Hvis du går gjennom dagen uten å vaske deg på hendene én eneste gang. Smuss, matrester og det som verre er setter seg etter hvert fast, nesten ubemerket. Da er hendene fulle av like mange bakterier som det er mennesker i Europa og Nord-Amerika tilsammen, sier avdelingsoverlege og sykehushygieniker Bjørg Marit Andersen ved Ullevål sykehus. Og eneste utvei er å vaske hendene ofte. Det er derfor ikke bare nok med å vaske hender men også alle dørhåndtakene i huset. Og vaske oftere hoveddør sitt håndtak fordi det er det første vi tar på når vi kommer hjem.

2. Lysbryter

3. Inn siden av sluk i kjøkken sink og bak siden av matrester holder over sluken

4. Sluk av servant i baderom/toalett

5. Tørke støv fra dorull holder

6. Tørke støv fra alle overflater, for eks. over bilderammer, skap, stående lamper osv.

7. Skyvedør lister, enten det er skap med skyvedører eller montert på gulv. Den enkleste måten å tørke støv fra de er å støvsuge her.

8. Såpe dispenserer og selve vaskemiddel flaske skal også vaskes.